woensdag 11 januari 2012

Vraag van een doorzetter?

Ik heb een grote quilt liggen (zie quilt) De top is af, de voering is gereed. De onderlap moet ik nog knippen en strijken en ook nog al die vreselijk naadjes die je krijgt  bij het fabriceren van de babyblock.
Dat vind ik al een hele klus en ik weet nu eigenlijk al dat ik het handmatig doorpitten van deze 1 persoons quilt niet ga doen/volhouden. Nu heb ik wel eens gehoord dat je je quilt kunt opsturen naar bepaalde adressen, waar de quilt met de machine wordt 'bewerkt'.  Hebben jullie hier ervaring mee en weet een van jullie misschien ook een betrouwbaar adres?? Of weten jullie iemand anders die het kan weten? Ik hoor heel graag reacties.
De quilt zou af zijn als mijn dochter uit huis ging. Ze is inmiddels al 3 jaar getrouwd...... Hoe pijnlijk (knipoog).
Het was de eerste quilt van mijn leven. Waarom, zou je denken, begin ik dan aan zo'n groot object?
Dat is typisch iets van mij. Mijn eerste inbreitrui voor mijn kinderen bestond ook uit wel 10 kleuren. Daar is menig zweettraan bij gevallen, maar uiteindelijk werd hij prachtig!

2 opmerkingen:

  1. Ik kan je niet helpen, maar zit met hetzelfde probleem! Dus ik hou de reacties hier even goed in de gaten ;-)
    Voor mij alleen nog maar max 1 x 1 m, of de quilt-as-you-go methode, da's enigszins hanteerbaar! ;-)

    Fijne dag nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo, ik kom bij toeval op je blog terecht, en heb met enorme bewondering naar je eerste quilt zitten kijken! Prachtig! Zelf ben ik een beginnend quiltster cq. lappendekenmaakster (bestaat dit woord ;), en wil mijn laatste project (zeg maar eerste 'echte' quilt) graag met de hand gaan doorpitten. Hij is niet zo groot, en het past wel bij deze quilt. Ik heb helaas geen ervaringen om aan je door te geven, maar vind het wel erg leuk om op je blog rond te kijken! Succes! Groetjes van Lupineke

    BeantwoordenVerwijderen