vrijdag 30 december 2011

Gelukkig Nieuwjaar!



Het is bijna zover.
2011 is bijna afgelopen..
Wat mij betreft is dit jaar omgevlogen. Er is zowel prive, als in de wereld rondom mij veel gebeurd.
En de jaren gaan steeds sneller voorbij naarmate je leeftijd vordert.
Ik wens jullie allemaal een heel goed uiteinde, samen gezellig met elkaar. Laten we ook de mensen die alleen zijn niet vergeten. Deze dagen zijn voor hen erg moeilijk.




Geniet van de oliebollen, wees wel voorzichig met het vuurwerk! en bezegel het nieuwe jaar met een glas champagne (behalve als je 't niet lust of de BOB bent).
Een en ander omlijst ik hier met een prachtig patroon van atelier septemberspring

donderdag 29 december 2011

Hobbelpaard


Bal nr. 27 Het hobbelpaard. Een leuke bal om te maken. Doe het volgende a.u.b. niet na!
Ik meende de complete bal te kunnen stomen boven de waterkoker. Ik had de bal met de vleestang boven het kokende water vast. Valt natuurlijk de bal naar beneden. Ik reageerde met een snelle actie om mijn bal voor een wisse kook/vilting te redden. Met als gevolg: de hele avond met mijn hand in een pan met water doordat ik te dicht bij de stoom kwam....
Gelukkig is mijn bal er redelijk goed van afgekomen. Het duurde wel 4 dagen voordat hij weer helemaal droog was!
Ik zag later op een andere blog (ik weet niet meer van wie) dat die de bal stoomde in een schaal met gaatjes boven een pan met kokend water.
Kijk, dat was veel slimmer geweest!

Ik vind deze Rauma wol wel heerlijk breien, ik kan me goed voorstellen dat de heren voor dit garen hebben gekozen.  En het voelt zo lekker aan!

vrijdag 23 december 2011


De bal, de eenvoudige roos (nr. 11) is af. Ik vind de kerstbal gebreid met deze wol veel mooier dan de katoenen bal. Ik heb de bal gestoomd, zoals in het boek vermeld. Het geeft inderdaad een mooi resultaat.
Het inbreien volgens de video, die ik hiervoor noemde, geeft een stevige bal, die zich mooi laat vullen.
En het inbreien is echt niet zo moeilijk als het lijkt, je went er gauw aan.


Ik wilde de kerstballen gaan breien met wol en heb op www.funkytyger.nl de wol besteld die de noorse heren ook gebruiken voor hun ballen. Het is mooie wol en het effect van wol vind ik mooier dan de katoen die ik gebruikte.
Ik werd helemaal gek van de lussen aan de binnenkant en ben toen via de hobbyblog van Maaike getipt naar deze video. Zo wordt het inbreien veel mooier, het is een kwestie van 4 breisteken onder de knie krijgen en op een andere manier leren breien, even wennen, maar dan heb je ook wat!
Ben zelf ook wel benieuwd naar het resultaat.

zondag 18 december 2011

Kraamcadeautje



Mijn kraamcadeautje voor een babietje in onze omgeving.
Het is een ontwerp van
Atelier Sweet Moonies.

vrijdag 16 december 2011

Kerstfiguurtje


De tijd gaat me veel te snel. Het is alweer bijna Kerst. Om in de stemming te komen heb ik dit lieve kerstfiguurtje tevoorschijn gehaald. Het is een ontwerpje van Atelier Poppejans.

Dovre


Bal nummer 8 Dovre. Ik vind dit een mooie bal. Het is van katoen gebreid. Ik wil toch graag binnenkort met wol aan de gang. Het lijkt me dan mooier.

zaterdag 3 december 2011


Hij is af! Het is wel opletten hoor. Je kunt niet lekker op je luie stoel bij de televisie fijn gaan pennen. Nee, aan de eettafel, patroon voor mijn neus, pen erbij om af te strepen en absoluut geen afleiding!
Maar ik ben toch wel heel tevreden over de col, zoals op de foto is te zien, komt hij dubbel om de hals (zie 26 november)


vrijdag 2 december 2011

Warme Winter Woning



Voor de vogels voor de komende winter, een warme winterwoning. 
Het komt te hangen op het noorden, op een beschutte plek. Het is dan wel gemaakt van vilt en schapewolvulling, het heeft niet meer het 'vet' dat in schapewol zit. Maar het is wel lekker warm.
Ik hoop dat ik verschillende vogels kan betrappen op een bezoekje....
En wie weet gaat er in het voorjaar wel een vogeltje in broeden. Ook hiervoor moet het huis op een koele plaats hangen in de schaduw. Anders wordt het veel te warm.
Als dat broeden lukt, heb ik het er wel voor over om de bodem weer even los te maken om het wederom  te 'verschonen' voor de volgende bewoner!
Ik heb het huis gevuld met al mijn piepkleine restjes vilt. Op een gegeven moment krijg je daar zoveel van en het is toch ook zonde om dit maar weg te gooien. Dus even fijnknippen en het huis was prima gevuld.
Het huis is binnenkort verkrijgbaar als patroonblad bij Atelier Poppejans te Luttelgeest.