woensdag 7 september 2011

Een hip aankleedkussen

Ik heb de stof van een dekbedovertrek van Pip gebruikt voor dit aankleedkussen voor op mijn werk. Deze had een flinke winkelhaak, dus diende niet meer waarvoor hij gemaakt was. Een badhanddoek (die ik toch heel weinig gebruik) heb ik 'geofferd' voor de blauwe strook en de kopse kanten. Ik houd ervan om dingen te her-gebruiken. De roodwitte ruche is flink gerimpeld aangenaaid. Het rimpelen gaat als volgt: naai twee stiknaden op ongeveer 1 centimeter van elkaar. Naai met een grote steeklengte. Vervolgens pak je van een kant de onderdraden tegelijk vast en begin daar zachtjes aan te trekken. Je ziet vanzelf de stof rimpelen. Vervolgens ga je ook aan de andere kant trekken. Wel beide draadjes tegelijk anders gaat je rimpelwerk helemaal scheef. Als het rimpelwerk op maat is, kun je tussen de 2 rimpeldraden stikken, waarna je de rimpeldraden gemakkelijk weghaalt.
De bloemenstof heb ik trouwens met een oude molton gevoerd om het geheel een beetje te verstevigen.Posted by Picasa

3 opmerkingen:

 1. Wat een mooie hoes! Je gaf in een ander bericht aan best de werkwijze te willen delen. Graag :-). Is er een mogelijkheid om jou te mailen? Zag nl nergens je email. Dank alvast! Groet Lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Lisette
  Wat leuk dat je belangstelling toont voor het aankleedkussen.
  Mijn email is paula@hoevevredeveld.nl. Ik wil graag aan jou vertellen hoe ik de aankleedkussens maak. Ze zijn super simpel, het meten en secuur werken is het belangrijkst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je, ik heb je al een email gestuurd :-). Ik hoor graag of deze is aangekomen.

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen