zaterdag 8 oktober 2011

pompoensoep

Nu het weer najaar is zijn er weer veel pompoenen in overvloed. Mijn vriendin heeft een eigen pompoenkwekerij en sindsdien heb ik mijn 'geitenwollen-sokken' vooroordelen betreffende o.a. pompoensoep laten varen en maak ik zeer regelmatig overheerlijke soep.
Ik heb deze keer de early butternut gebruikt.
Eerst een dikke ui gefruit in een klein beetje olijfolie. Een flinke theelepel kerrie er bij en goed fruiten. Vervolgens het pompoenvlees in blokjes erbij doen. De schil en de pitten gaan niet mee in de pan.
Nog een wortel in stukken en 1 of 2 kipbouillonblokjes erbij (hangt er vanaf hoe zout je het wilt) en water bijgieten tot alles net onder water staat.
Een half uurtje zachtjes laten koken en vervolgens met de staafmixer pureren. Vind je het te dik, kun je er gewoon wat water bijdoen. Na het mixen heb ik er nog een steel heel fijngesneden prei bij gedaan.
Kleine stukjes kip, die ik nu niet heb, zijn ook heel lekker in deze soep.
Genieten maar!!
Doe ook eens gek en kijk op de website welke mogelijkheden er allemaal zijn!!
Op boerderijen zijn tegenwoordig veel pompoenen te koop, goedkoper en zeker verser dan in de supermarkt. Bovendien veel meer keuze!

1 opmerking:

  1. Dat ziet er lekker uit, ga ik zeker een keer proberen.
    fijne zondag
    rRia

    BeantwoordenVerwijderen