maandag 11 juni 2012

Wil ze wel verkopen?

Wat zijn mensen toch verschillend en wat is het contrast soms groot. Ik was afgelopen zaterdag met mijn zoon in de stad Amsterdam. Ik kom eigenlijk nooit in het centrum, dus hardstikke leuk. We lopen zowat tegen de winkel van Weldraad aan. Ik blij verrast en de mevrouw van de winkel is behulpzaam en vriendelijk. Kortom, ze heeft hart voor de zaak. Ik laat me met enthousiasme door haar mooie winkel leiden en vertrek met wol voor Joris en nog een Jacobus van 'zij maakt het'.
Even later treffen we een quiltwinkel. Ik weer in mijn nopjes! Wij naar binnen. Maar als mijn zoon naar een quilt aan de muur wijst, vergaat ons het plezier. Er wordt vanaf de toonbank op kille toon geroepen "Niet aankomen".  Wij zijn verbaasd! Bij het weggaan informeer ik vriendelijk waarom zij ons zo onvriendelijk bejegende. Vanaf toen kwam er een heel boos relaas over de klanten in het algemeen en het eindigde met: 'en als je het niet bevalt, ga je de winkel maar uit!".
Met stomheid geslagen vallen we stil (er was trouwens niet eens een speld tussen te krijgen) en verlaten de winkel en kijken elkaar aan. Deze mevrouw wil kennelijk niets verkopen....en aan mij zal ze ook geen lapje verkopen.
Als je zo een winkel wilt runnen?!

6 opmerkingen:

 1. Jammer dat er mensen zijn die zo reageren maar er zijn gelukkig meer mensen die het goed menen en aardig zijn ,hoop dat je toch een leuke dag had want Amsterdam is een heerlijke stad met leuke mensen hoor Gr. Van een Amsterdammer ,marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je moet zo maar denken, gelukkig zijn er ook goede mensen, meer dan de slechte. Idioot dat je zo reageert dan wil je inderdaad ook niets verkopen.
  Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik denk dat ik deze mevrouw wel herken van de quiltwinkel .volgens mij ziet ze vogeltjes vliegen.Ik ben er nu twee keer geweest en heb zo'n zelfde ervaring mee gemaakt.Na de eerste keer dacht ik dat het een toevalstreffer was maar naar de tweede keer zei ik tegen mijn dochter dit was de laatste keer dat ik hier binnen stap.Ze heeft trouwens een leuke collectie stoffen maar ik begrijp echt niet dat ze nog klanten heeft.Jammer.Bij de winkel er naast zijn ze juist altijd erg vriendelijk zelfs als je er niets koopt en alleen maar even komt kijken of er nog iets leuks tussen zit blijven ze aardig en maken ze graag een gezellig praatje.Alleen hun collectie is wat traditioneler en het moet je smaak zijn.Hoop dat je verder toch genoten hebt.Groetjes,Corry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He jakkes, daar zou ik ook niet tegen kunnen!
  Niet bepaald reclame.
  Oke, soms zijn klanten lastig en misschien pikken ze er veel, maar kom op je hebt ook zoiets als mensenkennis en inderdaad liefde voor je zaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer zo'n reactie, gelukkig maak je zulke winkeliers niet vaak mee, lekker voorbij lopen volgende keer!
  groetjes, Fem

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Laat me raden..... de winkel met de twee namen ( waarvan de eerste naam met kippen te maken heeft) die beroemd is om zijn sitzen? Daarben ik één keer geweest en werd voortdurend zeer achterdochtig bekeken of alles wel goed ging. Dat was ook de laatste keer dat ik daar kwam. Nou scheelt het ook dat dat mijn smaak niet is, maar die benaderingen staat haaks op de uitstraling van alle andere quiltwinkels in Nederland.

  Annemieke
  Quilts van kippetje...

  BeantwoordenVerwijderen